28 Jul, 2025
Restoran O2 – neli elementi, üks elamus
Kui loodus inspireerib arhitektuuri ja maitsete maailm põimub kultuurikihtide vahel, sünnib midagi ainulaadset. Restoran O2…
28 Jul, 2025
Restoran O2 – neli elementi, üks elamus
Kui loodus inspireerib arhitektuuri ja maitsete maailm põimub kultuurikihtide vahel, sünnib midagi ainulaadset. Restoran O2…

SHARE NEWS

SHARE NEWS

Kui loodus inspireerib arhitektuuri ja maitsete maailm põimub kultuurikihtide vahel, sünnib midagi ainulaadset. Restoran O2 ei ole lihtsalt söögikoht – see on elamus, mis ühendab neli loodusjõudu: vee, tule, õhu ja maa. Iga detail, alates interjöörist kuni atmosfäärini, jutustab lugu, mis on sama mitmekihiline kui restorani menüü ise.

Põhjamaine rahu ja aasia esteetika ühes ruumis

O2 sisekujunduses kohtuvad põhjamaine vaoshoitus ja aasiapärane peenus. Ruumi kujundamisel on kasutatud põletatud puitu, mis viitab nii Jaapani shou sugi ban tehnikale kui ka meie enda põhjamaisele käsitöötraditsioonile. Kasetoht, mis ilmub peentes detailides, on kui kummardus Eesti metsadele ja meie puhtale loodusele.

Aasiapärased geomeetrilised vaheseinad on saanud uue, kohalikult kõnetava tähenduse – neisse on peidetud Eesti käpikumustrite motiivid. Seintele riputatud loodusfotod toovad esile põhjamaa nelja aastaaja eripära ja värvimaailma, mis lisab ruumile rütmi ja vaheldusrikkust.

Elementide kooskõla

Restorani õdus ja tume tonaalsus loob rahuliku ja samas elava keskkonna, kus looduslikud materjalid räägivad oma vaikset lugu. Looduskivist pinnad, elavad taimed, elav tuli ja õhulised struktuurid loovad tasakaalu maa- ja õhuelementide vahel, pakkudes külastajale keskkonda, kus keha ja meel saavad korraga puhata ja ergastuda.

Restoran O2 on midagi enamat kui lihtsalt paik, kus süüa. See on koht, kus igal nurgal on oma tähendus, igal maitsel oma allikas ja igal hetkel oma element. Tule ja koge – neli loodusjõudu, üks elamus.

NEWS

Peakokk Martin Meikas soovitab: kesksuvise aiapeo maitsev menüü

Peakokk Martin Meikas soovitab: kesksuvise aiapeo maitsev menüü

Suve tipphooajal, kui aedades valmivad värsked köögiviljad ja ilmad kutsuvad sõpradega kokku saama, jagab restorani O2 peakokk Martin Meikas inspireerivaid ideid, kuidas korraldada üks tõeliselt meeldejääv aiapidu. Menüüs võiks olla kohalikke tooraineid, lihtsust ja...

Veinivalik, mis kõneleb O2 keeles

Veinivalik, mis kõneleb O2 keeles

Igas roas ja igas joogis, mida O2 restoranis serveerime, on rohkem kui maitse: on mõte, tähendus ja teadlik valik. See kehtib eriti siis, kui roog ja vein kohtuvad. Ja nagu O2 peakokk Martin Meikas ütleb: „Eesmärk on jõuda ideaalse sobivuseni ja seetõttu inspireerib...