6 Июн, 2025
Tippkokk Martin Meikas avab juunis uue restorani Tallinna südalinnas.
Ligi aasta restoranitööst puhanud ning uusi ideid kogunud Eesti tippkokk Martin Meikas avab 13.juunil Tallinna…
6 Июн, 2025
Tippkokk Martin Meikas avab juunis uue restorani Tallinna südalinnas.
Ligi aasta restoranitööst puhanud ning uusi ideid kogunud Eesti tippkokk Martin Meikas avab 13.juunil Tallinna…

ПОДЕЛИТЬСЯ НОВОСТЬЮ

ПОДЕЛИТЬСЯ НОВОСТЬЮ


Ligi aasta restoranitööst puhanud ning uusi ideid kogunud Eesti tippkokk Martin Meikas avab 13.juunil Tallinna südalinnas neljast elemendist ning põhjamaistest- ja aasiapärastest maitsetest kantud restorani O2. Maitsemeka saab olema avatud argipäeviti ka lõunatamiseks, õhtune fine dining võimalus on külaliste päralt neljapäevast laupäevani.

Martin Meikase sõnul jääb sõnadest maitseelamuste kirjeldamisel alati vajaka ning seetõttu leiutas ta oma uue restorani suunitluse kirjeldamiseks omadussõna “skandinaasiapärane”. “Neljast elemendist inspireeritud tehnikad, sealhulgas dominantsena tuli ning puhtad toorained meie põhjamaisest köögist kui eksootilisemast Aasiast kõlavad suurepäraselt kokku. Ka meeskond on meil taaskord esmaklassiline, sommeljeedest kuni auhinnatud kokkade ning kogenud personalini”, lisas Meikas. Meikas lisas, et esimeseks ambitsiooniks on võita taas külaliste südamed, mis teadagi käib ikka kõhu kaudu ning alles siis keskenduda auhindadele.

Kokkade meeskonda kuuluvad Hugo Paul Aav, Mihkel Must, Inna Sergejeva, Jevgeni Kolikov, Michel Davide Albertoni ja Elina Meikas. Baariteeninduse eest hoolitseb Jekaterina Karpovits ning sommeljeena asub tööle Vladimir Koppel. Restorani teenindusjuht on Sass Tamming ning juhataja Marie Viiol.

Ruumide sisearhitekt on Mari Ots (Koger) sisearhitektuuribüroost UDDU, kes juhindus nii materjalide, värvide kui mustrite valikul ajatusest, kestvast ilust.

Restoran O2 asub Tallinnas, Neutra tornis aadressil Maakri 23a, esimesel korrusel. Avamisaegadeks on esmaspäevast reedeni lõunati kell 12 – 15 ning neljapäevast laupäevani õhtuti kella 18 – 23. Õhtusöögibroneeringuid on võimalik teha juba praegu läbi dinnerbooking.ee keskkonna. Lisaks rikkalikule toidumenüüle pakub toidukoht ka valitud joogikaarti ning kohapeal kogenud sommeljeede nõuandeid.

Martin Meikas on üle mitmekümneaastase kogemusega Eesti tippkokk, kes on ehitanud üles restoranid Ö ja Kaks Kokka ning töötanud peakokana restoranis Noa. Oma karjääri alustas ta Pädaste mõisa restoranis.

НОВОСТИ

Restoran O2 – neli elementi, üks elamus

Restoran O2 – neli elementi, üks elamus

Kui loodus inspireerib arhitektuuri ja maitsete maailm põimub kultuurikihtide vahel, sünnib midagi ainulaadset. Restoran O2 ei ole lihtsalt söögikoht – see on elamus, mis ühendab neli loodusjõudu: vee, tule, õhu ja maa. Iga detail, alates interjöörist kuni...

Peakokk Martin Meikas soovitab: kesksuvise aiapeo maitsev menüü

Peakokk Martin Meikas soovitab: kesksuvise aiapeo maitsev menüü

Suve tipphooajal, kui aedades valmivad värsked köögiviljad ja ilmad kutsuvad sõpradega kokku saama, jagab restorani O2 peakokk Martin Meikas inspireerivaid ideid, kuidas korraldada üks tõeliselt meeldejääv aiapidu. Menüüs võiks olla kohalikke tooraineid, lihtsust ja...

Veinivalik, mis kõneleb O2 keeles

Veinivalik, mis kõneleb O2 keeles

Igas roas ja igas joogis, mida O2 restoranis serveerime, on rohkem kui maitse: on mõte, tähendus ja teadlik valik. See kehtib eriti siis, kui roog ja vein kohtuvad. Ja nagu O2 peakokk Martin Meikas ütleb: „Eesmärk on jõuda ideaalse sobivuseni ja seetõttu inspireerib...