Igas roas ja igas joogis, mida O2 restoranis serveerime, on rohkem kui maitse: on mõte, tähendus ja teadlik valik. See kehtib eriti siis, kui roog ja vein kohtuvad. Ja nagu O2 peakokk Martin Meikas ütleb: „Eesmärk on jõuda ideaalse sobivuseni ja seetõttu inspireerib sageli roog veini, mitte vastupidi. Aga vajadusel kohandan ka toitu, kui mõni erakordne vein seda nõuab.“
Kaks meelt, üks eesmärk
O2 köögis ei sünni toidu ja veini koosmäng juhuslikult. Martin ja sommeljee Vladimer Koppel loovad seda dialoogi iga menüü puhul uuesti. „Meie koostöö aluseks on usaldus ja ühine arusaam elamusest,“ ütleb Martin. „Vladimer tunneb meie veinikeldrit läbi ja lõhki ning julgeb pakkuda ootamatuid, ent täiuslikke kooslusi.“
Toidutundlikud šampanjad ja veinikeldri pärlid
Üks jook, mida Martin ise esile tõstab, on Luis de Stacy Blanc de Blanc Cuvee Inedite – „šampanja, mis suudab rahuldada ka kõige nõudlikumat veinigurmaani“. Just sellised šampanjad toovad roogadesse täiesti uue mõõtme.
Üllatusi leidub ka punaste seast. Näiteks sobitatakse suitsulatika käiguga Pinot Noir Primus 2015 (Valle de Uco, Salentein)— mitte traditsiooniline, kuid maitsepuhang, mis jääb meelde.
Ja vahel ei vaja täiuslik kooslus veinimarki – „Minu enda üks lemmikuid on meie veisehakkroa juurde pakutav mädarõika-tillinaps, mille olen ise valmistanud. Meeskonnas kutsume seda ‘killer comboks’.“
Klaaside taga peituv maailm
„Paljud külalised ei tea, et meie saali südames on kõrge klaasseintega veinikelder, kust igaüks saab oma silmaga näha kogu valikut,“ ütleb Martin. „Ja Vladimer viib soovi korral ka väikesele veinireisile otse restorani keskel – sellised detailid muudavadki O2 elamuseks.“
Klassika piiridest kaugemale
O2 ei paku lihtsalt toitu või jooki — me loome mälestusi maitsete kaudu. Kui otsid midagi enamat kui klassika, siis lase end üllatada, uuri meie sommeljeelt või vali menüüst midagi, mida sa varem pole proovinud.
Broneeri laud. Küsi soovitusi. Lase maitsel rääkida.
www.o2restoran.ee